Mikä on henkilöstöpalveluyritys?

Rekryfirma, vuokratyöfirma ja mitä näitä nimiä nyt on. Kaikki nimitykset tarkoittavat lopulta samaa. Meidän tehtävänämme on auttaa yrityksiä rekrytoinneissa ja nykyään entistä laajemmin muissakin HR-asioissa.

Yleensä meidät otetaan avuksi, kun yrityksellä itsellään ei ole aikaa tai osaamista rekrytointien hoitamiseen. Rekrytointi vie entistä enemmän aikaa, vaatii uusia sähköisiä järjestelmiä, markkinointia yms. Valitettavasti takana ovat ne päivät, kun hakijat tulivat kyselemään töitä ja perinteinen puskaradio toimi pääasiallisena rekrytointikanavana. Yrityksien pitää opetella paljon uutta tavoittaakseen hakijat ja löytääkseen heille sopivimmat työntekijät. Yhdessä voimme tarttua näihin haasteisiin ja löydämme tiimiin uudet työntekijät.

Hakijat edellä

Rekrytoinnin ulkoistamiseen ei ole koira haudattuna, vaikka se herättääkin monenlaisia tunteita ihmisissä. Ainakaan meidän kanssamme toimiessa ei tarvitse pelätä tulevansa huijatuksi, ei hakijan eikä yrityksen. Olemme molemmille kumppanina rekrytoinnissa.

Meille on tärkeää tehdä tätä työtä ihmiset edellä. Haluamme olla etsimässä hakijan osaamiseen ja elämäntilanteeseen aidosti sopiva työ, eikä laiteta häntä johonkin tehtävään. Välillä hakijan kanssa työhaastattelussa päädytään, että joku toinen työ voi vastata enemmän hänen toiveitaan. Mietimme monesti yhdessä työelämän seuraavia askeleitä, näin osaamme yhdistää hakija parhaiten soveltuvaan työhön ja yritykseen. Tällä tavalla varmistetaan työntekijän viihtyminen työssään ja yrityskin saa varmasti pitkäaikaisen tekijän.

Muutakin kun vuokratyötä

Suurimmalla osalla on käsitys, että välitämme vain vuokratyöntekijöitä epämääräisiin paikkoihin ja palkkakin on huono. Todellisuudessa me olemme varmistamassa, että asiakasyrityksissämme on hyvä työskennellä ja työntekijöille maksetaan aina vähintään tes:n mukainen palkka. Huolehdimme myös, että tekijöille tarjotaan täydet työtunnit ja vakituinen sopimus aina kun se on mahdollista.

Viime vuosina on ollut entistä yleisempää ulkoistaa rekrytoinnin vaiheet henkilöstöpalveluyritykselle, vaikka työntekijä palkataankin omille listoille. Ei siis ole itsestäänselvyys, että kyseessä olisi vuokratyöpaikka, jos henkilöstöpalvelualan yritys vastaa rekrytoinnista. Käytännössä mikään ei poikkea työllistyipä työnhakija yritykseen tai meille vuokratyöntekijäksi.

Rekrytoinnin lisäksi olemme asiakkaidemme tukena kaikissa henkilöstöön ja rekrytointeihin liittyvissä asioissa. Olemme olleet mukana myös yrityksien apuna järjestämässä ammatillisia koulutuksia sekä oppisopimuskoulutuksia.

Työmme henkilöstöpalveluyrityksessä on siis todella monipuolista, ja osaamme olla niin työnhakijoillekin kuin yrityksille avuksi monenlaisissa tilanteissa. Parasta on, kun saadaan aidosti auttaa molempia rekrytoinnin kiemuroissa!

Takaisin blogilistaukseen

Palvelemme: ma-pe 8-16
Puhelin: 0400 167 965
Sähköposti: toimisto@ehtahenkilostopalvelut.fi
Osoite: Salpakatu 2 A, 80100 Joensuu