Rekrykumppanin valinta

Hyvin hoidettu rekryprosessi säästää aikaa ja rahaa. Jo vuosia yritykset ovat ulkoistaneet monia toimintojaan kuten kirjanpidon. Entistä useampi ottaa asiantuntijat avuksi myös rekrytointeihin. Näin omaa aikaa säästyy, rekrytointi etenee koko ajan taustalla ja hutirekryn riski pienenee.

Kuinka valita rekrytointikumppani

Rekrytoijan käsiin luetetaan tärkeä prosessi, jolla on vaikutusta yrityksen lähivuosien toimintaan. Tämän takia kumppanin valintaan on hyvä käyttää aikaa. Vaikka pääperiaatteiltamme teemme samoja palveluita, niin toimintatavoissamme voi olla eroja. Tarjouksia vertaillessa ei siis kannata keskittyä vain hintatietoihin.

Rekrytointi on myös viestintää, joka luo mielikuvaa yrityksestä niin potentiaalisille työntekijöille kuin asiakkaillekin. Kumppanin valinnassa voi tarkastella myös yrityksen arvoja sekä tapaa palvella asiakkaita.

Varmista, että rekrytoijalla on osaamista sekä aikaa keksittyä yrityksenne rekrytointiin huolella. Selvitä esimerkiksi suositteluiden kautta, miten toimisto on yhteydessä hakijoihin, vastaa yhteydenottoihin, miten haastattelut hoidetaan ja tehdäänkö ylipäätään mitä luvataan.

Hyviä kysymyksiä potentiaaliselle rekryfirmalle:

  • Minkälaista palautetta olette saaneet asiakkailtanne?
  • Olisiko näyttää esimerkkejä aiemmista työpaikkailmoituksista?
  • Millaista palautetta olette saaneet työnhakijoilta/työntekijöiltä?
  • Miten otatte meidän työnantajamielikuvan huomioon rekrytoinnissa?
  • Miksi meidän pitäisi päätyä rekrytoinnin ulkoistamisessa juuri teidän yritykseenne?

Huolellisella taustatyöllä voit luottaa, että rekrytointi rullaa ja voit keskittyä omiin työtehtäviisi.

Soita tai laita viestiä, niin katsotaan olisiko Ehta teidän tuleva rekrykumppani.

Takaisin blogilistaukseen

Palvelemme: ma-pe 8-16
Puhelin: 0400 167 965
Sähköposti: toimisto@ehtahenkilostopalvelut.fi
Osoite: Salpakatu 2 A, 80100 Joensuu