Avoin työhakemus ja piilotyöpaikat

 

Miten toimia kun löydät kiinnostavan työnantajan, mutta rekrytointia ei ole käynnissä? Laadi yritykseen avoin työhakemus, sen lähettämisellä lähestyt työnantajaa oma-aloitteisesti ja se on jo merkki motivaatiostasi työskennellä yrityksessä.

Piilotyöpaikoista puhutaan nykyisin paljon. Piilotyöpaikkoja syntyy, kun yrityksellä ei ole aikaa rekrytointiin, mutta tarve työntekijälle on. Yritys säästää aikaa ja rahaa hyödyntämällä työnhakijapankkiaan. Toisinaan yrityksen sivuilla on lomake avoimelle hakemukselle, mutta hakemuksen voi laittaa myös yritykseen sähköpostitse. Yleensä hakemus kannattaa laittaa henkilöstöasioista vastaavalle tai esimiesasemassa olevalle. Voit olla myös yhteydessä LinkedInin kautta, varmistaaksesi kenelle hakemus tulisi osoittaa.

Kuinka avoin työhakemus sitten laaditaan ja mitä siinä kannattaisi huomioida?

  1. Tutustu yritykseen tarkemmin ennen hakemuksen tekoa. Seuraa yritystä sosiaalisen median kanavissa, lue yrityksen artikkeleita ja jos mahdollista, verkostoidu LinkedInissä työpaikan edustajien kanssa.
  2. Kiinnitä huomiota hakemuksen selkeyteen. Kirjoita hakemus ytimekkäästi ja selkeästi. Otsikoi hakemuksesi niin, että se jo yksin kertoo, millaista osaamista sinulla on. Vältä pitkiä tarinoita ja tuo tärkeimmät asiat kiinnostavasti esiin.
  3. Kuvaa osaamista. Kerro konkreettisesti millaista osaamista sinulla on ja miten osaamisesi voisi auttaa yritystä.
  4. Kuvaa persoonaasi. Kerro millainen olet ihmisenä ja millainen työyhteisö olisi sinulle paras. Persoona voi vaikuttaa valintaan, joskus jopa enemmän kuin osaaminen.
  5. Varmista, että hakemuksesi on huomattu. Lähesty yrityksen edustajaa esim. somessa (jos edustajalla on työprofiili), LinkedIn:ssä tai sähköpostilla.

Työnhaussa on hyvä muistaa olla kärsivällinen. Jokainen hakemus on lähempänä unelmien työpaikkaasi! 😊

 

Jättämällä Ehdalle avoimen työhakemuksen olet mukana kaikissa rekrytoinneissamme, myös piilotyöpaikoissamme. Ehdalle voit jättää tästä avoimen hakemuksen

Lue myös aiemmin julkaistut vinkit ansioluetteloon