Hyvä työkaveri

Työpaikalla vietetään iso osa elämästä, joten ei ole ihan sama kenen seurassa sen ajan viettää. Mukavat työkaverit vaikuttavat työssä viihtymiseen ja jaksamiseen. Työilmapiiri voi vaikuttaa helposti myös elämään työpaikan ulkopuolella.

Työkaveruus on parhaimmillaan toisen huomioimista, yhdessä oloa, keskustelua ja ongelmien ratkomista! Koska et voi vaikuttaa omiin työkavereihisi, niin voit itse olla paras mahdollinen työkaveri muille.

Listasimme asioita, joiden avulla olet hyvä työkaveri:

  • Hyvä työkaveri ei ole ainoastaan vain mukava, vaan myös luotettava. Jos lupaat hoitaa jonkun asian, pidä myös lupauksesi.
  • Tutustu myös työkavereihin eri osastoilta tai tiimeistä, joita et välttämättä näe joka päivä. Voit saada uusia näkökulmia omaan työhösi ja saada arvokkaita vinkkejä.
  • Muista kehua työkaveriasi, kun siihen on aihetta. Kehu lämmittää mieltä ja on mukava saada kiitosta työpanoksesta.
  • Älä painosta työkaveriasi, vaikka jonkin asian hoitamisessa olisi kiire, vaan tarjoudu avuksi. Tiimityöllä tehtävät saadaan maaliin.
  • Hoida oma osuutesi työpaikalla, älä puutu kaikkien tekemiseen liikaa vaan anna työkavereillesi tilaa ottaa vastuuta tehtävistään. Tuo mahdolliset kehitysehdotukset ilmi kannustavasti – ei negatiivisesti.

Voit miettiä millainen työkaveri itse olet tai keskustella työpaikalla työkavereiden kesken, siitä millainen on hyvä työkaveri. Työilmapiiristä huolehtiminen on meidän kaikkien vastuulla! 😊

Onko hyvä työpaikka- ja yhteisö vielä haussa? Käy katsomassa meidän avoimet työpaikat!