Kahvipöytäkeskustelua työn mielekkyydestä

Yleensä parhaat keskustelut syntyvät kahvipöydässä, näin ainakin meillä Ehdalla on. Yhtenä heinäkuisena aamuna halusin kovasti kuulla mikä motivoi Heliä, Siiriä ja Viiviä työssä. Kysymysteni pohjalta syntyikin lopulta erinomainen keskustelu, joka avasi minulle uusia näkökulmia aiheesta.

Mistä tietää työn olevan mielekästä?

Heli: Siitä, että on hyvä fiilis mennä töihin. Huonot päivät kuuluvat asiaan, mutta töihin on aina kiva mennä. Myös flow-tilaan pääseminen kertoo työn mielekkyydestä.

Viivi: Aamulla on mukava lähteä töihin. Mielekäs työ on omannäköinen ja siinä työnkuva on rakennettu oman osaamisen, vahvuuksien ja kehittymishalujen mukaan. Mielekäs työ luo motivaatiota ja hyvä motivaatio auttaa tekemään työnsä vieläkin paremmin.

Siiri: Työn tietää olevan mielekästä, kun sinne on aina kiva mennä ja sieltä lähtee hymyissä suin.

 

Mikä sinulle on tärkeintä työssäsi?

Heli: Tärkeintä ei ole raha. Mie en oo ikinä tehnyt töitä rahan takia. Työkaverini ovat miulle ihan äärettömän tärkeitä, aivan kuin oma perhe. On myös huippua, kun työntekijä työllistyy. On vaan ihana myötäelää siinä hetkessä.

Viivi: Saa tehdä mielekästä työtä hyvässä työporukassa. Työn tulee olla myös kiinnostavaa ja tarjota vastuuta ja vapautta, sekä sopivasti haasteita.

Siiri: Tärkeintä työssä on, että saan käyttää omia vahvuuksiani ja haastaa itseäni oppimaan lisää. Myös se, että yritys jakaa saman arvomaailman on tärkeää.

 

Minkä vinkin antaisit henkilölle, joka vielä etsii itselleen mielekästä työtä?

Heli: Kannattaa kokeilla erilaisia työtehtäviä avoimin mielin, koska ihmiset pitävät eri asioista. Joka ikinen työ opettaa ja voi antaa kimmokkeen edetä.

Siiri: Mielekkään työn löytämiseen avaimet ovat, että tietää mitä tahtoo tehdä ja sitten alkaa etsiä vastaavia työpaikkoja, jossa ne toteutuisivat. Jos ei tiedä mitä tahtoo, niin ei kannata lamautua. Kun kokeilee erilaisia tehtäviä, niin sieltä löytyy taatusti se mitä etsii. Aina se ei löydy ekalla eikä toisella kerralla, mutta tässäkin sinnikkyys palkitaan.

Oletko sinä tällä hetkellä motivoivassa ja mielekkäässä työssä?
Jos harkitset uusia tuulia, niin laita meille avoin hakemus.
Katsotaan yhdessä, olisiko meillä sinulle sopivia vaihtoehtoja urallesi.

 

Takaisin blogilistaukseen

Palvelemme: ma-pe 8-16
Puhelin: 0400 167 965
Sähköposti: toimisto@ehtahenkilostopalvelut.fi
Osoite: Salpakatu 2 A, 80100 Joensuu