Kuinka haastattelija valmistautuu haastatteluun?

Monia voi yllättää se, miten paljon aikaa haastattelija käyttää valmistautuessaan työhaastatteluun. Haastattelija nimittäin suunnittelee ennakkoon koko haastattelun alusta loppuun saakka. Seuraavaksi kerronkin teille, miten minä valmistaudun työhaastatteluun.

Haastattelukysymysten laatiminen on haastatteluun valmistautumisen a ja o. Mietin aina etukäteen, mitä haluan kysyä työnhakijalta haastattelussa. Kysymykset vaihtelevat yleensä tehtäväkohtaisesti, sillä samoja kysymyksiä ei ole aiheellista käyttää eri alojen haastatteluissa. Esimerkiksi keittiötyöntekijältä tuskin tarvitsee kysellä tulityökortin perään.

Ennen kysymyksien suunnittelua haluan tutustua huolellisesti hakijan työhakemukseen ja cv:hen. Olen huomannut, että näin saan paljon paremman kuvan siitä, millainen henkilö hakemuksen takana on. Samanaikaisesti mietin, mitä lisätietoa haluan saada hakijasta, kuten esimerkiksi tämän aikaisemmasta työkokemuksesta tai tulevaisuuden suunnitelmista.

Kysymyksiä laatiessa huomioin asiakasyrityksen toiveet ja tarpeet. Me Ehdalla haluammekin aina tutustua yritykseen ja sen toimintaan, jotta voimme haastattelutilanteessa arvioida hakijan soveltuvuutta yritykseen. Näin saamme oikeat työntekijät ja työnantajat kohtaamaan.

Juuri ennen H-hetkeä kiinnitän huomiota haastattelutilan yleisilmeeseen ja siisteyteen. Kun kysymykset on laadittu ja hakijan profiiliin on tutustuttu, siivoan työpöytäni ja heitän sinisen Ehta-hupparin päälle. Sitten eikun vain menoksi.

Blogin kirjoittanut Roosa, rekrytointiassistentti

Takaisin blogilistaukseen

Palvelemme: ma-pe 8-16
Puhelin: 0400 167 965
Sähköposti: toimisto@ehtahenkilostopalvelut.fi
Osoite: Salpakatu 2 A, 80100 Joensuu