Kuinka onnistua videohaastattelussa?

Videohaastattelut on nostanut suosiotaan ja etenkin suuremmat yritykset ovat alkaneet hyödyntää videoita hakijoita karsiessa ennen henkilökohtaisia haastatteluita. Videohaastattelun avulla voit hakea työpaikkaa helposti myös toiselta paikkakunnalta. Jos saat kutsun videohaastatteluun, olet herättänyt rekrytoijan mielenkiinnon. 😊

Ennen videohaastattelua kannattaa huomioida nämä asiat:

  1. Tausta ja yhteydet

Mieti kotoasi tila, joka on riittävän valoisa, rauhallinen ja siisti. Testaa, että kaikki yhteydet ja laitteet ovat kunnossa.

  1. Kiinnitä huomiota olemukseesi

Videohaastattelu on aito työhaastattelutilanne. Pukeudu kuin olisit menossa paikanpäälle haastatteluun. Pyri mahdollisimman luonnolliseen vaikutelmaan ja vältä ulkoa opeteltua puhetta. Koita rentoutua ja ole oma itsesi. Muista myös, että hymy on tärkeä!

  1. Harjoittele kuvaamaan

Ennen työhaastattelua kannattaa harjoitella puhumaan kameralle. Harjoittelu antaa mahdollisuuden testata eri asetuksia esimerkiksi äänen ja valaistuksen suhteen. Myös videohaastattelussa on tärkeää, että katseesi pysyy haastateltavassa eli kamerassa, etkä vilkuile pihalla leikkiviä oravia.

  1. Valmistaudu haastatteluun

Kun olet hoitanut kaikki edellä mainitut, voit valmistautua vielä miettimään yleisimpiä työhaastattelukysymyksiä ja miettiä omia vastauksia.

  1. Ole ajoissa

Odota puhelua tai avaa etäyhteys hieman ennen sovittua aikaa. Näin huolehdit, että olet ajoissa, aivan kuin työhaastattelussa yleensä.

Hyvällä asenteella pääsee pitkälle! Tsemppiä työnhakuun!