Mikä on henkilöstöpalveluyritys?

Rekryfirma, vuokratyöfirma, henkilöstöpalveluyritys ja mitä näitä nimiä nyt onkaan. Kaikki nämä nimitykset tarkoittavat lopulta samaa. Me ja muut henkilöstöpalveluyritykset autamme yrityksiä rekrytoinneissa ja nykyään entistä laajemmin muissakin henkilöstöasioissa.

Yleensä henkilöstöpalveluyritys otetaan avuksi, kun yrityksellä itsellään ei ole aikaa tai osaamista rekrytointien hoitamiseen. Tänä päivänä rekrytointi vie entistä enemmän aikaa, vaatii sähköisiä järjestelmiä, markkinointia yms. Yrityksien pitää opetella paljon uutta tavoittaakseen hakijat ja löytääkseen heille sopivimmat työntekijät. Työntekijöiden löytämiseksi pitää tehdä paljon työtä, ei ole enää itsestään selvyys, että hakijoita tulee kun vain työpaikkailmoituksen julkaisee.

Yhdessä henkilöstöpalveluyrityksen kanssa voi tarttua näihin haasteisiin. Me autamme löytämään tiimiin uudet työntekijät.

Mitä tekee henkilöstöpalveluyritys?

Rekrytointi ja valinta: Henkilöstöpalveluyritykset ovat erikoistuneet löytämään sopivia työntekijöitä avoimiin työtehtäviin. Kartoitamme aktiivisesti potentiaalisia tekijöitä ja varmistamme parhaan mahdolliset työntekijät asiakasyrityksiemme tarpeisiin.

Työvoiman vuokraus: Henkilöstöpalveluyritykset tarjoavat joustavan ratkaisun yrityksille, jotka tarvitsevat väliaikaista työvoimaa esimerkiksi kiireaikoina tai projekteihin. Tämä mahdollistaa resurssien tehokkaan käytön ilman sitoutumista pitkäaikaisiin sopimuksiin.

Henkilöstön hallinta: Monet yritykset ulkoistavat henkilöstöhallinnon osioita henkilöstöpalveluyrityksille. Tämä voi sisältää suunnitelmien laatimista, raportointia sekä henkilöstön osaamisen tai viihtyvyyden kehittämistä.

Konsultointi: Henkilöstöpalveluyritykset tarjoavat myös asiantuntevaa konsultointia yrityksille henkilöstöstrategioiden kehittämisessä ja organisaatiomuutoksissa. Meidän osaamisemme alalta voi auttaa yrityksiä optimoimaan henkilöstöhallinnon prosesseja.

Yrityksellenne sopiva kumppani

Rekrytoinnin ulkoistamiseen ei ole koira haudattuna, vaikka se herättääkin monenlaisia tunteita ihmisissä. Ainakaan meidän kanssamme toimiessa ei tarvitse pelätä tulevansa huijatuksi, ei hakijan eikä yrityksen. Olemme molemmille reilu kumppani rekrytoinnissa.

Haluamme olla etsimässä työntekijöitä yrityksen tarpeiden mukaan. Tämä onnistuu, kun tutustumme huolellisesti asiakasyrityksiimme. Pienenä yrittäjävetoisena henkilöstöpalveluyrityksenä voimme muokata prosessimme niin, että ne sopivat jokaisen asiakkaamme tarpeisiin.

Mietimme monesti hakijoiden kanssa yhdessä työelämän seuraavia askeleitä, näin osaamme yhdistää hakijan parhaiten soveltuvaan työhön ja yritykseen. Tämä takaa myös sen, että työntekijä viihtyy työssään ja yrityskin saa varmasti pitkäaikaisen työntekijän.

Miksi yritykset valitsevat henkilöstöpalveluyrityksen?

Henkilöstöpalveluyritykset tarjoavat useita etuja yrityksille:

Kustannustehokkuus: Ulkoistaminen henkilöstöpalveluyritykselle voi olla taloudellisesti kannattavaa verrattuna oman henkilöstöhallinnon ylläpitämiseen.

Nopeus: Henkilöstöpalveluyritykset voivat täyttää avoimet työpaikat nopeasti, mikä on ratkaisevan tärkeää liiketoiminnan jatkuvuuden kannalta.

Ammattitaito: Erikoistuneella osaamisella henkilöstöpalveluyritykset tarjoavat yrityksille laadukasta apua rekrytointiin ja henkilöstöhallintaan liittyvissä tehtävissä.

Henkilöstöpalvelualan ammattilainen

Monilla voi olla käsitys, että me henkilöstöpalveluyritykset vain välitämme vuokratyöntekijöitä. Todellisuudessa me olemme varmistamassa, että työntekijämme vastaavat asiakasyrityksen tarpeita. Haastattelemme hakijamme huolellisesti kasvotusten ja käymme läpi heidän osaamisensa sekä työkokemuksensa.

Viime vuosina on ollut entistä yleisempää ulkoistaa rekrytoinnin vaiheet henkilöstöpalveluyritykselle, vaikka työntekijä palkataankin omille listoille. Voimme sopia ennakkoon, miten työntekijän työsuhde hoidetaan, joko meidän kirjoillemme vuokratyöntekijänä tai sitten suoraan yrityksen kirjoille. Käytännössä ei ole eroa työnhakijan näkökulmasta, työllistyipä työnhakija yritykseen tai meille vuokratyöntekijäksi.

Rekrytoinnin lisäksi olemme asiakkaidemme tukena kaikissa henkilöstöön ja rekrytointeihin liittyvissä asioissa. Olemme olleet mukana myös yrityksien apuna selvittämässä henkilöstötyytyväisyyttä sekä erilaisten koulutusten muodossa.

Henkilöstöpalveluyritykset ovat olennainen osa nykyaikaista työvoiman hallintaa tarjoten monipuolisia palveluita yrityksille eri aloilla. Meidän kyky tarjota nopeita ja kustannustehokkaita ratkaisuja rekrytointiin, työvoiman vuokraukseen ja henkilöstön hallintaan tekee meistä korvaamattomia kumppaneita yrityksille, jotka haluavat menestyä kilpailluilla markkinoilla.

Työmme henkilöstöpalveluyrityksessä on siis todella monipuolista, ja osaamme olla niin työnhakijoillekin kuin yrityksille avuksi monenlaisissa tilanteissa. Parasta on, kun saadaan aidosti auttaa molempia rekrytoinnin kiemuroissa!

Lue lisää palveluistamme

Takaisin blogilistaukseen

Palvelemme: ma-pe 8-16
Puhelin: 0400 167 965
Sähköposti: toimisto@ehtahenkilostopalvelut.fi
Osoite: Salpakatu 2 A, 80100 Joensuu