Miten valmistautua etähaastatteluun?

Etähaastattelu osa työnhakua on yleistynyt viime vuosina, mutta siitä huolimatta se on uusi haastattelumuoto monille työnhakijoille. Etähaastatteluun valmistautuessa sinun tulisi kiinnittää huomiota muutamaan asiaan.

Etähaastattelun muistilista

1. Tutustu etäkanavaan, jossa haastattelu pidetään. Etähaastattelut pidetään yleensä jonkinlaisen järjestelmän, kuten Teamsin tai Zoomin kautta. Tutustu etukäteen, miten se toimii.

2. Varmista, että tekniikka pelittää. Ennen etähaastattelua on hyvä varmistaa, että internet-yhteys ja mikki toimii, sekä tietokoneessasi on tarpeeksi akkua. Mene varmuuden varalta haastattelun ajaksi paikkaan, jossa on tietokoneen latausmahdollisuus.

3. Kiinnitä huomiota videokuvan selkeyteen. Huolehdi, ettei videokuvan taustalla ole mitään ylimääräistä ja valaistus on tarpeeksi kirkas ja selkeä.

4. Mieti etukäteen mahdollisia työhaastattelukysymyksiä ja vastauksia niihin. Näin saat lisää itsevarmuutta etähaastatteluun.

5. Ole haastattelussa oma itsesi. Aivan kuten tavallisessakin työhaastattelussa, haastattelija luo sinusta ensivaikutelman näkemänsä ja kuulemansa perusteella. Tärkeintä on, että pysyt rauhallisena ja olet kameran edessä oma itsesi.

Etähaastattelu ei juurikaan poikkea tavanomaisesta työhaastattelusta. Voit valmistautua työhaastatteluun, kuten yleensäkin. Otat vaan lisäksi huomioon, että tekniikka toimii.

Takaisin blogilistaukseen

Palvelemme: ma-pe 8-16
Puhelin: 0400 167 965
Sähköposti: toimisto@ehtahenkilostopalvelut.fi
Osoite: Salpakatu 2 A, 80100 Joensuu