NUOTTI-valmennus

NUOTTI-valmennus

NUOTTI-valmennus on 16-29-vuotiaille nuorille tarkoitettua matalan kynnyksen ammatillista kuntoutusta. NUOTTI-valmennus on tarkoitettu nuorille, joiden toimintakyvyn heikentyminen jollakin osa-alueella estää tai rajoittaa nuoren tulevaisuuden suunnittelua tai opiskelemaan tai työelämään pääsyä tai estää nuorta jatkamasta opintojaan.

NUOTTI-valmennuksessa nuori saa oman valmentajan, joka tapaa ja pitää yhteyttä nuoreen säännöllisesti, ottaen mukaan tarvittaessa myös nuoren verkoston. NUOTTI-valmennus suunnitellaan ja toteutetaan aina yksilöllisesti. Kelan myöntämästä 20 tapaamiskerrasta toteutetaan nuoren tarvitsema määrä 5 kuukauden sisällä valmennuksen käynnistymisestä.

”Kun uskoo onnistuvansa, on jo puolimatkassa.”

 

NUOTTI-valmennuksen tavoitteena on nuoren ymmärryksen lisääntyminen omasta elämäntilanteestaan, taidoistaan ja vahvuuksistaan sekä innostuminen tulevaisuuden suunnittelusta.

Hakeminen

NUOTTI-valmennusta voi hakea ilman lääkärinlausuntoa ja hakemusta. Yhteydenotto Kelaan riittää. Kuntoutuksen asiantuntija haastattelee nuoren ja ottaa samalla vastaan suullisen hakemuksen.

Otamme yhteyttä nuoreen heti saadessamme Kelan päätöksen. Tutustu Nuotti-valmennukseen www.kela.fi/nuottivalmennus. Täältä löydät myös Kelan esitteen valmennuksesta.

 NUOTTI-esite