Omanlaista työtä etsimässä

Saatat olla tilanteessa, jossa olet hakenut työpaikkaa, johon haluaisit kovasti työllistyä. Rekryn päätyttyä saat kuitenkin viestin “Kiitos hakemuksestasi. Valitettavasti et tällä kertaa tullut valituksi tehtävään.” Tässä vaiheessa haluaisit vain heittää hanskat tiskiin. Kuulostaako tutulta?

Rekrytointiasiantuntijamme Heli kertoo, miksei luovuttaminen kannata ja miten voit toimia työllistyäksesi unelmiesi työpaikkaan.

Uuden työn löytäminen vaatii kärsivällisyyttä. Heli rohkaisee työnhakijoita puhumaan avoimesti siitä, että haluaa työllistyä. Työnhakijana sinun on osattava myydä itsesi ja osaamisesi työnantajalle. Älä vähättele itseäsi ja kerro mahdollisimman monelle, että etsit työtä.

Työpaikka avoimella hakemuksella

Moni työpaikka ei päädy ollenkaan julkiseen hakuun. On tärkeää, että kasvatat työnhaun verkostoasi. Työnhakijana sinun kannattaa seurata ja kysyä aktiivisesti oman alan työnantajilta työmahdollisuuksista. Tämän lisäksi toki kannattaa seurata eri alustoja, joissa avoimet työpaikat julkaistaan. Pitää olla aktiivinen ja rohkea, sillä harvoin ketään tullaan hakemaan kotoa.

Työelämä on nykyisin jatkuvassa muutoksessa, halusimme sitä tai emme. Työnhakijana sinun kannattaa huolehtia siitä, että osaamisesi on ajan tasalla. Kannustan tutustumaan erilaisiin koulutusmahdollisuuksiin, kuten lyhytkoulutuksiin ja kursseihin, joiden avulla voit päivittää osaamistasi. Työttömyysaikana voit myös kartoittaa osaamistasi esimerkiksi työkokeilulla. Työkokeilu voi tarjota sinulle avoimen työpaikan, mahdollisuuden työllistyä yritykseen.

Työnhaussa myös sattuma näyttelee suurta roolia

Työnhakijana et välttämättä tule valituksi tehtävään, vaikka olisit täyttänyt kaikki työnantajan kriteerit. Sinun pitää jaksaa uskoa työllistymiseen, sillä jokaiselle löytyy varmasti jossain vaiheessa sopiva työ. Satut vaan olemaan oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Onnekkaiden sattumuksien todennäköisyyttä pitää kuitenkin itse pystyä kasvattamaan omalla aktiivisuudella sekä verkostoitumalla.

Jätä meille avoin hakemus, etsitään sinulle sopiva työpaikka

Jätä meille avoin hakemus

Takaisin blogilistaukseen

Palvelemme: ma-pe 8-16
Puhelin: 0400 167 965
Sähköposti: toimisto@ehtahenkilostopalvelut.fi
Osoite: Salpakatu 2 A, 80100 Joensuu