Suoraselkäisesti ihmiset edellä

Kaski Joensuu on Honkalampi-konsernin toimiala, joka tuottaa monipuolisia työ- ja yksilövalmennuspalveluita sekä koulutusta että työtä tavoitteleville henkilöille. Työelämä muuttuu koko ajan, ja Kaskelle on tärkeää olla mukana kehittämässä ja tukemassa niin työntekijöitä kuin asiakkaitakin. Alla esittelyt kolmen Kaski Joensuun työntekijöistä!

Satu toimii Kaskin yksilövalmentajana, Tuula Koto-SIB -hankkeessa suomen kielen ohjaajana ja Hanne toimii nuottivalmentajana auttaen nuoria heidän tulevaisuutensa suunnitelmissa.

Yksilövalmentaja Satun työtehtävät ja ikimuistoisimmat hetket

Työssä parasta on sen monipuolisuus; saan työskennellä eri palveluissa ja näin saa työpäiviin vaihtelua. Tärkeimpiä työtehtäviäni ovat ehdottomasti asiakkaiden tapaaminen, mutta tavallisiin työpäiviini kuuluu asioiden selvittelyä sekä yrityskontaktointia. Ikimuistoisia työpäiviä on useita, mutta huippuhetkiä ovat ne, kun pitkän prosessin jälkeen asiakkaalle löytyy työ tai koulutuspaikka.

Nuottivalmentaja Hanne

Koto-SIB -ohjaaja Tuulan työpäivät

Työssäni pidän suomen kielen ryhmä- ja yksilöopetusta ei- suomenkielisille asiakkaille. Räätälöin yksilöopetuksen kunkin asiakkaan suomen kielen taidon ja tarpeen mukaan. Ryhmässä opiskelemme pitkälti suomen kielen rakenteita ja kielioppia, koska opiskelijat itse niitä toivovat. Päiväni koostuvat pääasiassa näistä opetustuokioista ja niiden suunnittelusta. Asiakkaat ovat hyvin motivoituneita kielen opiskeluun, mikä tietenkin tuntuu mukavalta. Työpäiviini kuuluu silloin tällöin myös palavereja yksilövalmentajien kanssa tai suuremman henkilökuntaporukan kanssa. Työpaikalla ei tarvitse puurtaa ja pähkäillä uusien asioiden parissa yksin, vaan apua voi saada monelta taholta.

Nuottivalmentaja Hannen työn monipuolisuus

Työssäni parasta on kuulla nuorten erilaisia elämäntarinoita ja auttaa heitä eteenpäin elämässä. Nuottivalmennukseen kuuluu nuorten tapaaminen ja heidän kanssaan keskustelu kasvotusten tai etävalmennuksena tietokoneen välityksellä. Aiheina voi olla nuoren arki, harrastukset, terveysasiat, jaksaminen, raha-asiat, kyvyt, vahvuudet ja voimavarat.  Työhön kuuluu myös vahvasti verkostotyö, jotta nuori saa tarvitsemansa tuen ja avun päästäkseen kohti hänen omia tavoitteitaan. Aamuisin suunnittelen päivän tapaamisia, teen muita kirjallisia raportteja ja olen yhteydessä verkostoon. Päivällä minulla on sitten nuottitapaamisia joko toimistolla tai muualla nuorelle sopivalla tapaamispaikalla, esimerkiksi kahvilassa. Parhaita hetkiä nuottivalmentajana on ollut, kun nuori on saavuttanut tavoitteensa, päässyt kouluun tai saanut vaikka työpaikan!

Kuulostaako sinusta työ Kaskilla mielenkiintoiselta? Nyt olisi Yksilövalmentajan tehtävä Kaski Nurmeksella auki! Hae työpaikkaa täältä: https://www.ehtahenkilostopalvelut.fi/tyonhakijalle/toihin-meille/

Tutustu täältä tarkemmin Kaskeen: https://www.honkalampi.fi/palvelumme/kaski-tyovalmennus/