Työnhakuvinkit

Työnhaussa tarvitaan itsetuntemusta ja oman osaamisen tunnistamista. Oikean, juuri sinulle sopivan työn löytämiseen ja saamiseen kannattaa panostaa. Mieti siis ensimmäiseksi, millaisia taitoja sinulla on ja millaisessa työssä viihdyt. Lue tästä vinkit työnhakuun!

 

  • Motivaatio. Jotta motivaatiosi ja osaamisesi näkyy työn haussa, on sinun tiedettävä, millaista työtä etsit ja millaisia asioita osaat. Voit kysyä mm. nämä kysymykset itseltäsi, niin tiedät jo heti enemmän toiveistasi ja haluistasi työpaikan suhteen. Missä asioissa olet hyvä? Oletko valmis vuorotöihin? Teetkö töitä mieluummin yksin vai ryhmässä? Kaipaatko vaihtelua vai rutiineja? Haluatko etenemismahdollisuuksia työssäsi? 

 

  • Aktiivisuus. Muista olla aktiivinen. Avoimia työpaikkoja voi löytyä eri kanavista. Etsi niitä mm. henkilöstöpalveluyrityksistä, yritysten omilta verkkosivuilta, sosiaalisesta mediasta ja rekrytointisivuilta. Muista hyödyntää myös ammatilliset verkostot, perheenjäsenet ja ystävät, sillä heillä saattaa olla tietoa työpaikoista, jotka eivät ole edes vielä haussa.

Oikean, juuri sinulle sopivan työn löytämiseen ja saamiseen kannattaa panostaa.

  • Joustavuus. Työnantajat arvostavat joustavuutta. Määräaikaiset työtehtävät voivat olla väylä pitempiaikaiseen työsuhteeseen. Mieti myös voisitko joustaa aluksi tietystä työtehtävästä,  sillä kun saat jalkaa oven väliin, monia mahdollisuuksia voi tulla vastaan ja olet lähempänä unelmiesi työpaikkaa!

 

  • Perehtyminen. Perehdy hakemaasi yritykseen. Ennen kuin lähetät hakemuksen ja CV:n, tutustu yrityksen toimialaan ja toimintatapoihin. Tietoa yrityksestä saat googlettamalla, verkkosivuilta ja sosiaalisen median kanavista.

 

  • Valmistautuminen. Valmistaudu työhaastatteluun. Tarkista yrityksen sijainti, millä pääset paikan päälle sekä syvennä vielä tietouttasi yrityksestä. Mieti myös kysymyksiä, joita haluat tietää työstä tai työpaikasta. Työhaastattelun jälkeen voit vaikkapa kiitää sähköpostitse ja kysyä vielä lisäkysymyksiä, jos sellaisia on.

Tsemppiä työnhakuun! 😊

Katso myös Ehdan #pykälääparempaa -työnhakua video! https://www.facebook.com/ehtahenkilostopalvelut/videos/2903988303008032/