Työntekijänä Ehta Henkilöstöpalveluilla

Ehta Henkilöstöpalvelut ei olisi mitään ilman työntekijöitään sekä asiakkaitaan – tässä yhden työntekijämme tarina!

Itä-Suomen Tekstiilihuolto Oy, tutummin Istex, on yksi Ehta Henkilöstöpalveluiden asiakasyrityksistä. Ehdan kautta Istexillä on aloittanut jo useampi työntekijä. Yksi heistä on Emmi Hakulinen, joka aloitti työt Istexillä Ehdan kautta alkuvuodesta 2018. Hyvin nopeasti Emmi siirtyi yrityksen omille palkkalistoille ja työskentelee Istexillä yhä tänä päivänä. Kävimme haastattelemassa Emmiä ja kyselemässä hänen ajatuksiaan yhteistyöstä Ehdan kanssa ja työllistymisestä vuokratyön kautta.

Emmi, mistä kaikki alkoi?
– Olen ammatiltani hevosenhoitaja, mutta valmistumisen jälkeen olen työskennellyt mm. metallitöissä, trukkikuskina ja ajanut kauppa-autoa. Vuonna 2017 työnhaku tuli taas ajankohtaiseksi, löysin itselleni osa-aikatyön, mutta tunnit eivät olleet riittävät ja siksi jatkoin työnhakua. Kokeilin erilaisia työnhakukanavia ja aloin mm. pommittamaan Facebookissa työnhakuani. Tätä kautta sain vinkin ottaa yhteyttä Ehtaan. Niinpä otin yhteyttä heihin ja pääsin pikaisesti haastatteluun. Ehta tarjosikin nopeasti minulle työpaikkaa Itä-Suomen tekstiilihuollolta ja täällä olen viihtynyt.

Mikä on parasta työssäsi?
– Se että oma työnjälki näkyy, täällä on mukava työporukka ja työn tekemistä arvostetaan. Työnkuvani on vuodessa koko ajan kehittynyt. Aluksi aloitin pakkaamon puolella, mutta nyt olen mukana myös asiakaspalveluringissämme.

Oliko sinulla tai olitko kuullut jotain ennakkokäsityksiä vuokratyöstä?
– No siis, esimerkiksi, että vuokratyöntekijöillä ei ole samoja oikeuksia kuin ”oikeilla” työntekijöillä. Kuulin myös, että palkka on huonompi ja että työntekijöitä ei kohdella samalla tavalla.

Mikä on oma kokemuksesi?
– Hyvä, kaikki sujui jouhevasti, sain aina kysymyksiini vastauksen ja palkkakin oli sellainen, kun sen kuuluukin olla.

Mitä sanoisit toiselle, joka on hakemassa töihin vuokratyön kautta?
– Sanoisin ainakin, että älä jätä kokeilematta! Sillä sitäkin kautta pääsee mainostamaan omaa osaamistaan ja itseään työmarkkinoilla.

Mitä tulevaisuudessa?
– Ei ole kiire pois työstäni, täällä viihdyn.

 

Kysyimme myös yrityksen näkökulmaa yhteistyöstä henkilöstöpalveluyrityksen kanssa Itä-Suomen Tekstiilihuollon Tuija Hiltuselta.

Mitä hyötyjä yritykselle on yhteistyöstä henkilöstöpalveluyrityksen kanssa?
– Rekrytointi on helppoa ja nopeaa, kun tekee yhteistyötä alan yrityksen kanssa. Palvelu on myös joustavaa.

Miten yhteistyö Ehta Henkilöstöpalveluiden kanssa on sujunut?
– Yhteistyö Ehdan kanssa on sujunut erittäin hyvin. Ehdalla on ystävällistä ja osaava henkilökuntaa ja heidän kanssaan on helppo asioida.

Miten Ehta on onnistunut löytämään teille sopivia henkilöitä?
– Ehta on löytänyt meille sopivia työntekijöitä erittäin hyvin. Puolet Ehdan kautta aloittaneista työntekijöistä on siirtynyt meidän omille listoillemme. Toiminta on myös aina ollut nopeaa, eli tarpeisiimme on pystytty vastaamaan välittömästi.

Monella työnhakijalla on käsitys, että yrityksissä kohdellaan omaa ja vuokrahenkilöstöä eri tavalla, mitä mieltä olet tästä?
– Meille kaikki työntekijät ovat saman arvoisia. Meillä ei ole eroa onko omaa tai vuokrattua henkilöstöä, kohtelemme kaikkia henkilöstömme jäseniä samalla tavalla, oli hän sitten vuokran kautta työllistetty tai vakituista henkilöstöämme. Kaikki meillä työskentelevät osallistuvat samalla tavalla yhdessä tehtäviin päätöksiin, palavereihin sekä virkistystapahtumiin. Työn suunnittelussa ja kierrossa huomioidaan myös kaikki samanarvoisesti. Perehdytämme kaikkia työntekijämme samoin. Vuokratyöntekijöitä kohdellaan samalla tavalla, niin työantajan kuin vakituisen porukan osalta.