fbpx

Työntekijätarina – Uralle uusi suunta vuokratyöpaikasta

En ole kokenut minkäänlaisia ennakkoluuloja vuokratyötä kohtaan, vaan näin sen mahdollisuutena työllistyä helposti.

Ville päätyi hakemaan Ehdan työntekijäksi 2015, lukion viimeisenä vuotena. Ville muistelee, että tästä viikon kuluttua hänet kutsuttiin Ehdan asiakasyrityksen haastatteluun. Haastattelun päätteeksi hän sai tiedon työllistymisestä. Hän työskenteli tässä yrityksessä vuoden, jonka jälkeen työnhaku tuli taas ajankohtaiseksi. Silloin aukeasi mahdollisuus työllistyä Ehdan kautta Puupietarille. Välissä työttömyyttä kerkesi kertyä vain kaksi päivää.

– En olisi todennäköisesti löytänyt kyseistä työpaikkaan ilman Ehdan apua, joten olen todella tyytyväinen Ehdan tarjoamasta mahdollisuudesta kokeilla eri alan työtehtäviä, Ville toteaa muistellessaan työllistymistä Ehdan kautta.

Ville aloitti työt Puupietarilla tuotantotyöntekijänä. Vuokran kautta tarjottu määräaikaisuus jatkui ja ala vei hänet mennessään. Pian hän alkoi opiskelemaan töiden ohessa Karelia-ammattikorkeakoulussa metsätalouden koulutuslinjalla metsätalousinsinööriksi. Kesät hän teki täysillä tunneilla töitä ja koulun ohessa osa-aikaisena. Siinä lomassa Ville vakinaistettiin Puupietarille vuonna 2017.

Vuosien varrella Ville on päässyt työskentelemään monissa eri työtehtävissä yrityksen sisällä. Työkokemuksen ja koulutuksessa saatujen tietojen avulla, hän on saanut entistä vastuullisempia työtehtäviä. Ville saa koulusta paperit kouraan vielä vuoden 2021 aikana, mutta työskentelee jo tällä hetkellä koulutusta vastaavissa tehtävissä työnjohtajana.

– Sain vuokratyön kautta mittaamattoman arvokasta työkokemusta kahdesta eri työpaikasta ja ilman Ehtaa en tällä hetkellä todennäköisesti työskentelisi Puupietarilla. Voisikin siis sanoa, että Ehta johdatti minut nykyiseen työtehtävääni.

Ville kertoo suositelleensa vuokratyötä monille ystävilleen. Hän kokee, että se on hyvä väylä verkostoitumiseen työelämään. Vuokran kautta saa mahdollisuuden myös kokeilla itselleen tuntematonta alaa. Tämän ansiosta voi löytää itselleen pitkäaikaisen työn alalta, jota ei muutoin olisi välttämättä edes harkinnut!