Vinkkejä ansioluetteloon

Työnhaku on vaikeaa ilman ansioluetteloa, joten laita ansioluettelosi kuntoon ennen työnhakua! Millainen on hyvä CV? Miksi se on tärkeä? Ansioluettelo sisältää kaikki olennaiset tiedot osaamisestasi, koulutuksestasi ja muista taidoistasi.

Hyvä ansioluettelo alkaa muutaman lauseen pituisella profiilikuvauksella, jossa kerrotaan lyhyesti itsestä ja mielenkiinnon kohteista. Seuraavaksi voit kirjoittaa henkilötietosi, eli nimen, osoitteen, puhelinnumeron jne. Valokuvan laittaminen ansioluetteloon ei ole pakollista, mutta suositeltavaa, sillä sen avulla jäät paremmin rekrytoijan mieleen.

Seuraavana kirjoita koulutuksestasi. Uusin koulutus ensin ja vanhin viimeiseksi sekä lisää tittelisi (esim. merkonomi) koulutuksen kohdalle.

Ansioluettelo sisältää kaikki olennaiset tiedot osaamisestasi, koulutuksestasi ja muista taidoistasi.

Koulutuksen jälkeen lisää työkokemuksesi. Jos sinulle on kertynyt jo paljon työkokemusta, kohdista cv aina hakemasi työpaikan mukaan: jätä pois työkokemus, joka ei ole tärkeä haettavan työpaikan kannalta. Kirjoita yrityksen nimi, jossa työskentelit sekä työn kesto ansioluetteloon, jätä laajemmat kuvailut työtehtävästä työhakemukseen.

Näiden jälkeen lisää vielä suorittamasi kortit ja niiden voimassaolo, (esim. työturvallisuuskortti) kielitaitosi, IT-taitosi, harrastuksesi sekä mahdolliset suosittelijat. Muista pyytää mahdolliselta suosittelijaltasi lupa ennen kuin lisäät hänen tietonsa ansioluetteloon. Harrastukset ja mielenkiinnon kohteet voit sisällyttää vaihtoehtoisesti  profiilikuvaukseen.

Katso vielä Ehdan #pykälääparempaa työnhakuavideo! 😊

Pykälää parempaa työnhakua!

#pykälääparempaatyönhakua jatkuu! Tällä kertaa Heli kertoo vinkit hyvään ansioluetteloon. 📝Heli kertoo juttusarjassa oleelliset ja parhaat vinkin työnhausta työhaastatteluun. Katso video ja ota vinkit talteen! 😊Jos edellinen pykälääparempaatyönhakua-video meni sinulta ohi, se löytyy täältä meidän Facebook – sivultamme.

Julkaissut Ehta Henkilöstöpalvelut Keskiviikkona 4. syyskuuta 2019