Vinkkejä työhakemukseen

Hakupapereiden eli ansioluettelon ja työhakemuksen tärkein tehtävä on se, että saat kutsun työhaastatteluun.

Ansioluettelo ei yksinään riitä, vaan sen parina on aina työhakemus! Käytä hakemuksessasi valmiita mallipohjia, mutta tuo niihin ripaus omaa persoonaasi. Vältä hakemuksessa kliseisiä adjektiiveja, vaan kerro oikeasti millainen olet. Tärkeintä hakemuksessa on se, että tuot esille kiinnostuksesi ja motivaatiosi työtä kohtaan.

Muista, että hakemuksella myyt itsesi rekrytoijalle. Hyvästä hakemusta rekrytoija näkee heti, täytätkö työn ammatilliset vaatimukset ja henkilökohtaiset ominaisuudet.

Tärkeintä hakemuksessa on se, että tuot esille kiinnostuksesi ja motivaatiosi työtä kohtaan.

  • Hakemuksen alkuun tulee yhteystietosi, kenelle hakemus on osoitettu, mistä sait tietää avoimesta työpaikasta ja haettava tehtävä. Näiden jälkeen tulee hakemuksen sisältö, jossa kerrot motivaatiostasi, osaamisesta ja miksi haet kyseistä työtä.
  • Ensimmäisessä kappaleessa kerro miksi haet kyseistä työtä ja miksi olisit oikea henkilö siihen. Kerro miten osaamisesi voisi hyödyttää yritystä.
    Herätä tässä vaiheessa työnantajan kiinnostus!
  • Toisessa kappaleessa voit kertoa muista ominaisuuksistasi työntekijänä sekä hieman itsestäsi ja luonteestasi. Pyri kertomaan niistä ominaisuuksista, jotka vastaavat työnhakuilmoituksen pyyntöihin.
  • Lopetuskappaleessa pohjusta jatkoa työnhakuprosessista. Ilmoita halustasi päästä työhaastatteluun, milloin voit työssä aloittaa sekä esitä palkkatoive, jos sellaista on pyydetty.

Arastelu ei kannata, vaan kerro itsestäsi rohkeasti myönteiseen ja varmaan sävyyn. 😊

Alta voit katsoa vinkit videon muodossa! 👇

#pykälääparempaatyönhakua

#pykälääparempaatyönhakua on täällä taas!🙂Ansioluettelon kaverina on hyvä olla työhakemus, joten Heli kertoo nyt millaisia asioita työhakemuksessa kannattaa ottaa huomioon. ✍🏼🤔Juttusarjassa Heli kertoo parhaat vinkit työnhausta työhaastatteluun. Katso video ja poimi vinkit talteen!

Julkaissut Ehta Henkilöstöpalvelut Perjantaina 27. syyskuuta 2019