CV, käyntikortti työelämään

Miten kiinnittää CV:n avulla työnantajan huomio?

Tätä tärkeää kysymystä olen joutunut miettimään usein töitä hakiessani. Aikaisemmin ajattelin CV:n olevan vain Word-tiedostoon kirjoitettu tyhjentävä luettelo työkokemuksestani ja koulutustaustastani. Työnhaun kautta olen kuitenkin oppinut asian olevan toisin.

Työnantajat saavat yleensä työnhakijoilta satoja CV:itä, eikä heillä ole välttämättä aikaa tarkastella kaikkia. Pelkkä sisältö ei siis ratkaise, vaan CV:n tulisi olla myös muista erottuva.

Mutta miten sitten saisi tehtyä tarpeeksi erottuvan CV:n? Ajattelen CV:n olevan ikään kuin työnhakijan käyntikortti, jossa yksinkertaisuus ja selkeys ovat kaiken a ja o. Sen on kuitenkin oltava tekijänsä näköinen. Olenkin aina pyrkinyt tekemään siitä mahdollisimman persoonallisen, jotta se kuvastaisi mahdollisimman paljon minua ja tuntuisi omalta. Tuon persoonallisuuttani esille valokuvallani, ja kertomalla esimerkiksi harrastuksistani ja kiinnostuksen kohteistani.

Visuaaliset keinot ja värit ovat myös hyviä keinoja erottua joukosta. Tässä Canva tai muut graafisen suunnittelun verkkotyökalut ovat olleet erittäin suuri apu CV:n tekemisessä. On kuitenkin tärkeä muistaa, ettei CV:n tarvitse ole mikään tarkkaan harkittu taideteos.

Aivan kuten työhakemuskin, CV kannattaa tehdä huolellisesti. Varaan aina sen tekemiselle ja viimeistelylle riittävästi aikaa, jotta vältyn mahdollisilta virheiltä. On tärkeintä, että hakuasiakirjat lähetetään ajoissa työnantajalle.

Jos kaipaat lisää neuvoja CV:n tekemiseen, olethan minuun yhteydessä. Autan enemmän kuin mielelläni 😊

Blogin kirjoittanut Roosa, rekrytointiassistentti

Takaisin blogilistaukseen

Palvelemme: ma-pe 8-16
Puhelin: 0400 167 965
Sähköposti: toimisto@ehtahenkilostopalvelut.fi
Osoite: Salpakatu 2 A, 80100 Joensuu