Ensimmäinen ulkoistettu rekrytointi

“Minulla on yleensä ollut tapana hoitaa rekrytoinnit itse”, kertoo HLS Fondon pitkäaikainen palvelujohtaja Päivi Homanen. Itsekin terapeuttina toimineelle Päiville terapeuttien rekrytointi luonnistuu rutiininomaisesti. Päivi päätti kuitenkin ottaa yhteyttä Ehtaan, kun toimistolle aukesi taloussihteerin paikka.

”Kenen tahansa kannattaa harkita rekrytoinnin ulkoistamista henkilöstöpalveluyritykselle. Ulkoistaminen on erinomainen vaihtoehto ensinnäkin, jos yrityksellä ei ole aikaisempaa kokemusta työntekijöiden rekrytoinnista. Ulkoistaminen on myös hyvä vaihtoehto silloin, kun haettava työtehtävä ei ole omalla osaamisalueella. Ehta hoiti mallikkaasti rekrytoinninvaiheet ja etenkin hakijoiden ammattitaidon tunnistamisen”, Päivi toteaa.

”Työntekijän hakuprosessi oli vaivaton, sillä alkukartoituksen jälkeen minun ei tarvinnut itse tehdä mitään. Pystyin luottamaan siihen, että asia etenee Ehdalla koko ajan. Ehdan kirjoittama työpaikkailmoitus oli todella hyvin muotoiltu, ja sisälsi kaiken mitä olimme yhdessä miettineet. Se oli kirjoitettu iskevästi ja houkuttelevasti.”

Päivi painottaa, kuinka paljon Ehdan tekemä esihaastattelu helpotti valintaa. ”Haastattelun ja hakemuksen perusteella Ehta laati kattavat henkilöesittelyt. Osaamisen lisäksi oli kuvailtu hakijan persoonaa ja soveltuvuutta tiimiin, sekä sitoutuneisuutta tehtävään. Hakijan ennakkokuvaus vastasi todella hyvin omaa haastattelussa saatua käsitystä, ja oli tukena lopullisessa työntekijän valinnassa.”

”Oli helpottavaa saada ulkopuolisen näkökulma työntekijän valintaan. Rekrytointitilanteissa on monesti yksin valinnan kanssa, ja on vain luotettava  omaan intuitioon. Ainut ongelma rekrytoinnissa oli, että päätös oli todella vaikea, koska meille esiteltiin niin hyviä hakijoita”, Päivi naurahtaa haastattelun päätteeksi.

HLS-Fondo oy on terapia- ja kuntoutuspalveluita tuottava yhteiskunnallinen yritys.

 

 

 

Takaisin blogilistaukseen

Palvelemme: ma-pe 8-16
Puhelin: 0400 167 965
Sähköposti: toimisto@ehtahenkilostopalvelut.fi
Osoite: Salpakatu 2 A, 80100 Joensuu