Itä-Suomen Siivouspalvelut: Ehtalaisilla on hyvä ihmistuntemus

Itä-Suomen Siivouspalvelun puikoissa ovat sisarukset Minna ja Merita. He ovat jatkaneet isänsä 1980-luvun lopulla perustamaa yritystä. Nykyään he työllistävät noin 20 työntekijää, sesongista riippuen. He ovat erikoistuneet yrityssiivouksiin sekä erikoissiivouksiin Joensuun ja koko maakunnan alueella. Yritykselle on tärkeää tarjota asiakkailleen laadukkaita ja ammattitaitoisia palveluita, jotka mahdollistetaan panostamalla työntekijöiden koulutukseen ja hyvinvointiin.

-Rekrytointi alkoi viedä meiltä melkoisesti aikaa, kun kävimme läpi meille tulleita hakemuksia ja haastattelimme kaikki itse. Jossain vaiheessa alkoi tuntua siltä, että olisi kiva kun joku ulkopuolinen tekisi alkukarsinnan meidän puolesta ja pääsisimme suoraan haastattelemaan ne juuri meille sopivimmat henkilöt. Rekrytointi on muutenkin tuntunut aina vieraalta minun ja Minnan mielestä. Jotenkin tuntuu, että ei itse osaa kysyä oikeita kysymyksiä tai jotain jää aina kysymättä, Merita kertoo.

Onnistumisen salaisuutena pitkäaikainen yhteistyö

Itä-Suomen Siivouspalvelut ja Ehta ovat tehneet yhteistyö jo kahdeksan vuoden ajan. Yhteistyö on vuosien mittaan hioutunut, eivätkä ehtalaiset enää tarvitse joka rekrytoinnissa tarkkaa osaamislistaa. Merita  kokee itse pääsevänsä nykyään niin helpolla, kun voi vaan soittaa tai laittaa viestiä Ehdalle, että etsikää meille työntekijä.

-Käytämme Ehdan palveluita, kun tarvitsemme lisää tekijöitä niin sesonkiajan tarpeisiin kuin pidempiaikaisiin työsuhteisiin. Nykyään Ehta hoitaa käytännössä kaikki meidän rekryt, Merita kertoo.

Ehdan rekrytointiasiantuntija Heli kertoo, että pääsääntöisesti Itä-Suomen Siivouspalveluiden avoimet työtehtävät laitetaan julkiseen hakuun, kun tarve tulee. Joskus Ehta saa avoimen työhakemuksen hakijalta, joka on juuri tiimin sopiva, niin hakija esitellään Meritalle piilotyöpaikan varalta. Kun asiakkaan tuntee hyvin, niin sopivat työntekijät kyllä tunnistaa, eikä heitä ole päästetty hakemaan muualle.

Ehtalaisilla on hyvä ihmistuntemus ja he ymmärtävät asiakasyrityksen tarpeet ja nämä asiat ovat mielestäni tärkeimpiä tämäntyyppisessä yhteistyössä. He tekevät työtä iloisella asenteella ja heidän kanssa on helppo ja mukava asioida. Meille on myös tärkeää, että yritys on paikallinen toimija, Merita listaa rekrytointikumppanin valintaan vaikuttavia seikkoja.

-Ollaan vuosien saatossa kokeiltu useampaakin vuokratyöfirmaa, mutta parhaiten yhteistyö on toiminut Ehta Henkilöstöpalveluiden kanssa. En muista, että olisi kertaakaan jäänyt löytymättä tekijää, kun ollaan oltu sitä vailla.

Parhaat tulokset rekrytointiin saadaan pidemmällä kumppanuudella ja avoimella toiminnalla. Kun molemmat tuntevat toistensa toimitavat, niin yhteistyö on vaivatonta. Ei tarvitse esimerkiksi joka rekrytoinnin aluksi käydä läpi kaikkia yksityiskohtia, kun me valmiiksi tiedämme heti millaista tyyppiä etsiä, Ehdan Heli muistuttaa.

Ota yhteyttä

Takaisin blogilistaukseen

Palvelemme: ma-pe 9-16
Puhelin: 050 388 6631
Sähköposti: toimisto@ehtahenkilostopalvelut.fi
Osoite: Salpakatu 2 A, 80100 Joensuu