Millainen on rekrytointiasiantuntijan työpäivä?

Moi, olen Heidi. Olen ollut kohta kolme vuotta Ehdalla rekrytointiasiantuntijana. Vielä tähän päivään mennessä ei ole kahta samanlaista päivää ollut, mutta tässäpä pääsette mukaan melko tavalliseen maanantai-päivääni, sehän on viikon vihatuin ja rakastetuin työpäivä. 😉

Minun kanssani samoja työtehtäviä Ehdalla tekee Heli, eli me hoidamme kaikki Ehdan työnhakijoihin ja -tekijöihin liittyvät asiat.

Aamu

Avaan toimiston puoli kasilta eli olen yleensä ensimmäisten joukossa töissä. Olen huomannut, että aamut ovat itselleni tehokkainta aikaa tehdä töitä. Tykkään myös päästä töistä ajoissa, onneksi meillä on liukumaa työajoissa.

Aamulla ensimmäiseksi käyn läpi sähköpostit. Sitten tsekkaan kalenterin ja katson mitäs tälle päivälle olikaan luvassa. Tämän jälkeen siirryn meidän rekrytointijärjestelmäämme katsomaan, onko avoimiin työpaikkoihin tullut hakemuksia. Suunnittelen itselleni viikon aikataulun; mitkä työpaikkailmoitukset sulkeutuvat, kenelle pitää laittaa viestiä ja ketä kutsutaan haastatteluihin.

Tässä vaiheessa kello näyttää puoli yhdeksää ja on aika laittaa kahvi tippumaan. Kahvin jälkeen meillä on aina maanantaisin tiimin yhteinen viikkopalaveri, jossa käydään läpi mm. mihin yrityksiin tällä viikolla tulisi työntekijöitä rekrytoida, miten viime viikon rekrytoinnit ovat onnistuneet, muut yleiset asiat sekä millaiselta kenenkin tuleva viikko näyttää työtehtävien osalta.

Viikkopalaverin jälkeen minulla on sovittuna pari työhaastattelua. Haastattelen hakijat ja teen heidän osaamisestaan sekä toiveistaan muistiinpanot järjestelmäämme. Olen myös yhteyksissä parin asiakasyritykselle työntekijöihin joulun ajan työvuoroista. Vastailen työntekijältä tulleeseen tekstariin ja välitän palkanlaskijalle sairauslomatodistuksen. Sitten alkaakin olla jo lounasaika.

Iltapäivä

Lounaan jälkeen on päivän kolmas työhaastattelu. Sen jälkeen puhelin soi ja asiakas ilmoittaa valinneensa edellisellä viikolla esitellyn hakijan metalliteollisuuden työtehtäviin. Nämä on ehdottomasti rekrytointiasiantuntijan viikon kohokohtia. Alan tekemään hänelle työnsopimusta, huolehdin vuoroista sekä perehdytyksestä. Varmistan vielä, että työntekijälle on sopivat työvaatteet ja kaikki asiat kunnossa ensimmäistä työpäivää varten.

Jokainen meistä Ehdan tiimissä hoitaa myös myyntiä ja kahvitauon jälkeen käytän reilun tunnin myyntiin. Olen yhteyksissä muutamaan yritykseen, joiden kanssa on tarjousneuvottelut aloitettu sekä soitan muutamia uusia yrityksiä läpi. Puheluista jää hyvä fiilis, tällä kertaa ei päästy asioissa eteenpäin, mutta palataan rekry asioihin keväällä kesätöiden merkeissä.

Päivän päätteeksi varmistan vielä Siiriltä, että onhan viikolla aukeava lähihoitajan työpaikkailmoitus työn alla ja valmistuu julkaistavaksi tiistai iltapäivään mennessä. Kiitos kun luit päivästäni!

Blogin kirjoittanut Heidi työskenteli Ehdalla rekrytointiasiantuntijana kesäkuuhun 2023 saakka.

Laita avoin työhakemus, niin sovitaan haastattelu. Etsitään yhdessä sinulle työpaikka!

 

Takaisin blogilistaukseen

Palvelemme: ma-pe 9-16
Puhelin: 050 388 6631
Sähköposti: toimisto@ehtahenkilostopalvelut.fi
Osoite: Salpakatu 2 A, 80100 Joensuu