Työnantaja, oletko rekrytoimassa kesätyöntekijöitä?

Kesätyöntekijöiden rekrytoinnit käyvät nyt kuumimmillaan. Somekanavat täyttyvät työpaikkailmoituksista, kun yritykset etsivät kesätyöntekijöitä tulevalle kesälle. Ehkäpä kesätyöntekijöiden rekrytointi on ajankohtaista myös sinulle. Olemmekin koonneet muutamia vinkkejä, joiden avulla töiden aloitus ja työt saadaan rullaamaan erinomaisesti.

1) Mahdollisuus yritystukeen

Tiesitkö, että yritykselläsi on tietyin edellytyksin mahdollisuus saada Joensuun kaupungilta yritystukea enintään viiden 15–19-vuotiaan kesätyöntekijän palkkaamiseen? Yritystukea maksetaan 360 euroa yhtä työntekijää kohden ja sitä voi hakea Joensuun kaupungilta vuoden 2023 huhtikuun loppuun saakka. Lisätietoa löydät täältä.

2) Kirjallinen työsopimus ja koeaika

Kun olet löytänyt kesätyöntekijät, on heidän kanssa tehtävä työsopimus. Työsopimus kannattaa tehdä kirjallisesti, ja siitä tulisi ilmetä ainakin työtehtävät, työsuhteen kesto ja työaika ja sovellettava työehtosopimus. Jos työssä on koeaika, tulisi myös siitä mainita työsopimuksessa.

3) Huolellinen perehdytys

Muistathan perehdyttää kesätyöntekijän huolellisesti tehtäviinsä ennen töiden aloitusta. Kun työntekijä aloittaa tehtävänsä, hänellä ei välttämättä ole aikaisempaa osaamista alalta. Onkin tärkeää, että käyt työtekijän kanssa yhdessä läpi työpaikan yleiset käytänteet ja työn keskeisimmät asiat.

4) Nuoren työntekijän palkkaaminen

Jos olet palkkaamassa alle 18-vuotiasta työntekijää, sinun tulee kiinnittää huomiota nuoren työntekijän palkkaamista koskevaan lainsäädäntöön. Lain mukaan 15-vuotias työntekijä voi itse solmia ja irtisanoa työsopimuksen, mutta tätä nuoremman sopimukseen tarvitaan aina huoltajan suostumus. 15–18-vuotiaan työntekijän päivittäinen työaika ei saa ylittää yhdeksää tuntia ja 48 tuntia viikossa. Alle 15-vuotias työntekijä saa työskennellä klo 8–20 välillä ja 15 vuotta täyttänyt klo 8–22 välillä.

5) Työntekijöiden tasapuolinen kohtelu

Kesätyöntekijöitä tulisi kohdella aivan kuten muitakin työntekijöitä. Se miten kohtelet heitä vaikuttaa siihen, miten he puhuvat yrityksestäsi tuttavilleen. Työntekijöiden tasapuolisella kohtelulla vahvistat positiivista työnantajamielikuvaa.

 

Takaisin blogilistaukseen

Palvelemme: ma-pe 8-16
Puhelin: 0400 167 965
Sähköposti: toimisto@ehtahenkilostopalvelut.fi
Osoite: Salpakatu 2 A, 80100 Joensuu