Omanlaista työtä etsimässä

Kuvittele että olet hakemassa työtä, johon haluaisit kovasti työllistyä. Rekryn päätyttyä saat kuitenkin viestin “Kiitos hakemuksestasi. Valitettavasti et tällä kertaa tullut valituksi tehtävään.” Tässä vaiheessa haluaisit vain heittää hanskat tiskiin. Kuulostaako tutulta? Rekrytointiasiantuntijamme Heli kertoo, miksei luovuttaminen kannata ja miten voisit toimia työllistyäksesi.

Omanlaisen työn löytäminen vaatii kärsivällisyyttä ja ennen kaikkea tahtoa. Heli rohkaisee työnhakijoita puhumaan avoimesti siitä, että haluaa työllistyä.” Työnhakijana sinun on osattava myydä itsesi ja osaamisesi työnantajalle. Älä vähättele itseäsi ja kerro mahdollisimman monelle, että etsit työtä“, Heli neuvoo.

Suurin osa työpaikoista ei päädy ollenkaan julkiseen hakuun. “On tärkeää, että kasvatat työnhaun verkostoasi. Työnhakijana sinun kannattaa myös seurata ja kysyä aktiivisesti työnantajilta työmahdollisuuksista. Pitää olla aktiivinen ja rohkea, sillä ketään ei tulla hakemaan kotoa”, Heli toteaa.

Työelämä on nykyisin jatkuvassa muutoksessa, halusimme sitä tai emme. Työnhakijana sinun kannattaa huolehtia siitä, että osaamisesi on ajan tasalla. Heli kannustaa tutustumaan erilaisiin koulutusmahdollisuuksiin, kuten lyhytkoulutuksiin ja kursseihin, joiden avulla voit päivittää osaamistasi. “Työttömyysaikana voit myös kartoittaa osaamistasi esimerkiksi työkokeilulla. Näin saatat huomata, että mielikuvasi jostain työstä osoittautuu vääräksi eikä tehtävä tunnukaan omalta”, Heli vinkkaa.

Työnhaussa myös sattuma näyttelee suurta roolia. Työnhakija ei siis välttämättä tule valituksi tehtävään, vaikka olisikin täyttänyt kaikki työnantajan kriteerit. Helin mukaan työnhakijana sinun pitää jaksaa uskoa työllistymiseen, sillä jokaiselle löytyy varmasti jossain vaiheessa sopiva työ. “Satut vaan olemaan oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Onnekkaiden sattumuksien todennäköisyyttä pitää kuitenkin itse pystyä kasvattamaan omalla aktiivisuudella sekä verkostoitumalla.”

Takaisin blogilistaukseen

Palvelemme: ma-pe 8-16
Puhelin: 0400 167 965
Sähköposti: toimisto@ehtahenkilostopalvelut.fi
Osoite: Salpakatu 2 A, 80100 Joensuu