Miksi ulkoistaa rekrytointi?

Henkilöstön vuokraus sekä suorarekrytointipalvelut alkavat olla nykyaikaa, eikä työnhakijakaan karstasta enää vuokratyö-termiä niin kuin ennen. Jos joskus henkilöstöpalvelualan yritystä hyödynnettiin lähinnä ruuhkahuippujen tasaamisessa, on se nykyään vakiintunut rekrytointikanava. Rekrytoinnin ulkoistaminen tarjoaakin monia hyötyjä yrityksille, käydään tässä läpi niistä muutama.

Jatkuva haku

Isommassa yrityksessä henkilöstön liikkuvuus on yleensä jatkuvaa. Joskus työntekijän lähtö on ennakoitavissa; vanhempainvapaa, asevelvollisuus tai opiskelujen alkaminen. Toisinaan tieto tulee hyvinkin lyhyellä varoitusajalla. Henkilöstöpalveluyritys pitää hakua yllä jatkuvasti ja sopiva tekijä saattaakin löytyä yhdellä soitolla. Näin yritys itse saa uuden työntekijän lähtevän tilalle ilman, että työ keskeytyy.

Ajan säästö

Kuvittele tilanne: Työnantaja laittaa työpaikan auki ja heti kun ilmoitus on julkaistu, alkaa puhelin soida. Kiinnostuneet hakijat kyselevät lisätietoja ja päivän päätteeksi sähköpostiin on jo kilahtanut kolmekymmentä työhakemusta. Kaikkien hakemusten läpikäyminen vie aikaa, mutta jos niihin ei tutustu huolellisesti voi se oikea jäädä huomaamatta. Työpöydällä olisi muutakin tehtävää. Henkilöstöpalveluyritys huolehtii, että heillä on aikaa hakemusten perusteelliseen läpikäymiseen, hakijoiden kysymyksiin vastaamiseen sekä hakijoiden tiedottamiseen rekrytoinnin kulusta.

Oikeat hakukanavat

Sopivien työntekijöiden tavoittaminen nykyisessä tietotulvassa on erilaista kuin ennen. Siinä missä ennen työpaikalle käveltiin ja pyydettiin töitä, pitää potentiaalinen työntekijä nykyään kalastella esiin sieltä missä hän liikkuu. Jos henkilö ei hae aktiivisesti töitä, ei työpaikkailmoitus ”mollin” sivuilla häntä tavoita. Henkilöstöpalveluyritys tietää mistä kanavista hakijat löytyvät ja tavoittaa myös ei-aktiiviset hakijat.

Säästää rahaa

Loppujen lopuksi kyse on usein rahasta. Jos yrittäjä käyttää kokonaisen päivän hakemusten läpikäymiseen, seisoo omat työt ja rahaa ei tule. Jos linjasto seisoo tyhjänä viikon, koska uutta työntekijää ei ole löytynyt, menettää yritys rahaa. Jos rekrytoinnissa tulee tehtyä väärä valinta ja työsuhde purkautuu koeajalla, joudutaan kaikki aloittamaan alusta.

Tässä lyhyesti rekrytoinnin ulkoistamisen hyötyjä. Jos nämä herättivät ajatuksia rekrytoinneistanne, niin keskustelen mielelläni lisää.

Takaisin blogilistaukseen

Palvelemme: ma-pe 8-16
Puhelin: 0400 167 965
Sähköposti: toimisto@ehtahenkilostopalvelut.fi
Osoite: Salpakatu 2 A, 80100 Joensuu