Työhakemus, osa 1: työhakemuksen suunnittelu
Suunnitteleminen on työhakemuksen tekemisen a ja o. Hakemuksen kirjoittaminen on huomattavasti helpompaa, kun olet suunnitellut sen sisällön etukäteen. Seuraavaksi kerromme sinulle muutamia vinkkejä, joita voit hyödyntää työhakemuksen suunnittelussa:
1) Lue työpaikkailmoitus huolellisesti. Ilmoituksen luettuasi sinun tulisi tietää millaisiin tehtäviin ja mille ajalle työnantaja hakee työntekijää, sekä minkälaista osaamista edellytetään. Lisäksi työsuhteen kesto ilmenee yleensä työpaikkailmoituksesta.
2) Tutustu yritykseen ennen työhakemuksen kirjoittamista. Lukemalla yrityksen internet-sivuja saat selkeän kokonaiskuvan yrityksen liiketoiminnasta ja arvoista. Kun olet tutustunut yrityksen toimintaan voit arvioida helpommin, onko yritys sellainen, jossa sinun on mielekäs työskennellä.
3) Tarkista, mihin asti hakuaika on voimassa. Sinun on aina tarkastettava ilmoituksesta, mihin asti hakuaika on voimassa. Hakemus tulee aina lähettää hakuajan puitteissa. Työnantaja ei välttämättä lue hakemusta, joka on lähetetty hakuajan päätyttyä.
4) Hae työpaikkaa siten, miten ilmoituksessa pyydetään. Työnantaja ilmoittaa yleensä työpaikkailmoituksessaan, miten työnhaku tulisi tehdä. Jos työnantaja pyytää sinua täyttämään hakemuksen sähköisellä lomakkeella, et voi lähettää hakemustasi esimerkiksi sähköpostitse.
5) Mieti kappalejako ennen hakemuksesi kirjoittamista. Kun olet miettinyt hakemuksesi kappalejaon etukäteen, saat selkeämmän kokonaiskuvan tekstin sisällöstä. Nyrkkisääntönä on, että yhdessä kappaleessa tulisi kirjoittaa vain yhdestä aiheesta. Hakemuksessa tulisi aina olla aloitus- ja lopetuskappaleet. Lisäksi välikappaleissa sinun tulisi kertoa itsestäsi ja soveltuvuudesta kyseiseen työtehtävään.
6) Varaa työhakemuksen kirjoittamiselle riittävästi aikaa. Työhakemusta ei tule koskaan kirjoittaa kiireessä. Hakemuksen kirjoittaminen vaatii sinulta aikaa ja pitkäjänteisyyttä. Työpaikan hakeminen voi tuntua vaikealta, mutta onnistuneen hakemuksen tekeminen on aina palkitsevaa 😊
Olethan yhteydessä minuun, jos tarvitset apua työhakemuksen suunnittelussa! Seuraavassa osassa kerromme lisää työhakemuksen kirjoittamisesta.
Takaisin blogilistaukseen